Båtmässa – Allt för sjön 2019

VÄLKOMNA ATT BESÖKA OSS I MONTER A14:04!

Nytt för i år är att vi kommer ställa ut el-motorer i olika former från Österrikiska Aquamot.
Men även en ny 4 cylindrig motor från Steyr Motors med common rail.

Passa på och kom förbi och titta samt klämma och känna på motorerna och ställ frågor om ni har några funderingar.

Ni hittar oss i A hallen (ungefär där vi stod förra året, A14:04)
Vi kommer att ställa ut dieselmotorer från Steyr och Beta Marine, vattenjet från Alamarin och elektriska motorer från Aquamot.

Aquamot: Grundaren Mr. Ing. Siegmund Hammerschmidt tyckte inte det fanns några högkvalitativa produkter för framdrivning på marknaden. Han börjar därför egentillverka produkter och startar Aquamot. Den höga standarden på produkterna visade sig vara populära på marknaden och än idag är kvalité led order i verksamheten. Aquamot har utombordare med rorkult / reglage, inombordsmotorer och segelbåtsmotorer. Allt man behöver för att ha ett modellprogram för hela marknaden. Motorerna sträcker sig från 1.1 kVa till 30 kVa.

Ett urval av el-motorer för båt från Aquamot

Betas smådieselmotorer har alla servicepunkter i framkant varför man med lätthet kommer åt att göra service även i trånga utrymmen, lättare än så här blir inte. Vill du göra motorbytet själv så passar Beta utomordentligt i de flesta motorbäddar tack vara sitt inbyggnadsmått och sin spårvidd. Eftersom motorn är Kubota-baserad så har den i de flesta fall samma spårvidd som den gamla Volvo Penta eller Yanmar motorn. Beta kan även specialanpassa motortassarna så att motorn passar i den gamla motorbädden. Då slipper man bygga om motorbädden som annars blir det enskilt största arbetet med motorbytet.

Dieselmotor från Beta Marine

Steyr är en högkvalitativ motor som är bland de populäraste bland försvarsmakter världen över. I Sverige sitter de bland annat i bandvagnar och i Gruppbåt även kallad G-båt men även i rescuebåtar där tillförlitligheten är avgörande.

Diselmotor från Steyr Motors, Common rail

Alamarin jet är en finsk kvaltitetsjet med flera installationsmöjligheter som är mer effektiv än konkurrenternas produkt. Du slipper alla rörliga delar och service ett drev medför samt att man har en betydligt bättre manövreringsförmåga.

Vatten-jet från Alamarin

Share This: