Steyr_Monoblock

Steyrs dieselmotorserie med monoblock består av flera designlösningar som är nyckeln till den höga kompakta effekten, tillförlitlighet och säkerhet i drift under alla driftsprofiler och miljöer. Motorerna är speciellt konstruerade och byggda för marina applikationer. På grund av den exceptionella robusta kylnings egenskaperna och driftssäkerheten även med dåliga bränslekvaliteter, har Steyrs monoblock motorer uppnått ett unik rykte bland båttillverkare och mekaniker runt om i världen.

Steyr Monoblock DIESEL är ett mycket effektivt gjutstycke av special höghållfast legering. Konstruktionen med en ”fri liner”, med en enhetlig och väldigt effektiv kylmantel, ventilsäten ï materialet ”Stellit”, insattättningsventilstyrningar. Beroende på det faktum att konstruktionen är fri från topplocksbultar och packning kommer det aldrig att bli någon deformation till rundhet av cylindrarna då de inte utsätts för extra påfrestning med temperaturskillnader som annars uppstår..

Endast en STEYR monoblock DIESEL konstruktion erbjuder ett obegränsat flöde av kylvatten för att åstadkomma en enhetlig, effektiv och jämn kylning i den mest kritiska övre delen av cylinderlinjen. Traditionella cylinderblocks/ topplocks – konstruktioner resultera alltid  i ”hot spots” och extra påfrestning på grund av olika temperaturnivåer och förspänning från topplocksbultar.

Slitstyrka, säkerhet och robust kylnings var egenskaper som las som riktlinjerna för utformningen och ledde till detta oöverträffade sortiment av kompakta Hög Farts Dieslar.

STEYRS monoblock motorserie är utrustad med en högtrycks STEYR enhets injector med tvåstegs insprutning med upp till 2000 bar i insprutningstryck. Konstruktion och materialval är speciellt anpassad för att driva motorerna med många typer och kvaliteter av bränslen som diesel (F54, EN 590ff), fotogen (JP8 / F34) eller sjöfarts dieselbränsle.

Med STEYR HDS ™ (Hybrid Drive System), världens första ”parallella” hybrida framdrivningssystem för fritidsbåtar, STEYR MOTORS kombinerar både en motor och generator funktion i en hybridenheten – en trendsättande produkt, som kan installeras på alla motorer och framdrivnings kombinationer.

Share This: